allianssin osapuolet

Lapin keskussairaalan laajennushankkeen suunnittelijat ja urakoitsijat

 

LSHP

Lapin sairaanhoitopiiri LSHP   Lapin sairaanhoitopiiri on 15 kunnan omistama kuntayhtymä, joka vastaa alueensa väestön erikoissairaanhoidon palveluista sekä päihdeongelmaisten hoidosta ja kuntoutuksesta yhteistyössä perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon kanssa. Kuulumme Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueeseen. Lapin sairaanhoitopiirin alueella asuu vajaat 120 000 ihmistä, mutta vuosittain Lapissa käy noin 1 800 000 matkailijaa, mikä näkyy myös keskussairaalassa. Sairaanhoitopiiriämme kuvastaa erityisesti pitkät etäisyydet - Lapin keskussairaalasta on matkaa Utsjoelle 450 km ja Kilpisjärvelle 425 km. Teemme paljon myös rajat ylittävää yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kanssa.  Toimintaamme ohjaa väestön sairaanhoidon tarpeet ja hyvän palvelun periaatteet, jotka saavutamme panostamalla henkilöstömme ammattitaidon ylläpitämiseen sekä asiakkaidemme tarpeiden, hoidon ja hoidon vaikuttavuuden seuraamiseen. Laadukkaan ja taloudellisesti kestävän toiminnan varmistamiseksi olemme nyt mukana Lapin keskussairaalan laajennushankkeessa.

Lapin sairaanhoitopiiri LSHP

Lapin sairaanhoitopiiri on 15 kunnan omistama kuntayhtymä, joka vastaa alueensa väestön erikoissairaanhoidon palveluista sekä päihdeongelmaisten hoidosta ja kuntoutuksesta yhteistyössä perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon kanssa. Kuulumme Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueeseen. Lapin sairaanhoitopiirin alueella asuu vajaat 120 000 ihmistä, mutta vuosittain Lapissa käy noin 1 800 000 matkailijaa, mikä näkyy myös keskussairaalassa. Sairaanhoitopiiriämme kuvastaa erityisesti pitkät etäisyydet - Lapin keskussairaalasta on matkaa Utsjoelle 450 km ja Kilpisjärvelle 425 km. Teemme paljon myös rajat ylittävää yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kanssa.

Toimintaamme ohjaa väestön sairaanhoidon tarpeet ja hyvän palvelun periaatteet, jotka saavutamme panostamalla henkilöstömme ammattitaidon ylläpitämiseen sekä asiakkaidemme tarpeiden, hoidon ja hoidon vaikuttavuuden seuraamiseen. Laadukkaan ja taloudellisesti kestävän toiminnan varmistamiseksi olemme nyt mukana Lapin keskussairaalan laajennushankkeessa.


VERSTAS ARKKITEHDIT

Verstas Arkkitehdit Oy   on Väinö Nikkilän, Jussi Palvan, Riina Palvan ja Ilkka Salmisen 2004 perustama arkkitehtitoimisto. Valtakunnallisesti toimiva 35-henkinen asiantuntijatiimimme on erikoistunut kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti vaativien kohteiden suunnitteluun.  Verstas Arkkitehdit Oy:lle myönnettiin arkkitehtuurin valtionpalkinto 2015 osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen arkkitehtuurin kärjessä. Palkinnon perusteluissa todettiin, että ”Verstaan arkkitehtuuri on uutta luovaa, mutta pohjaa suomalaisen arkkitehtuurin parhaisiin menestystekijöihin, eläytyvään ja humaaniin suunnitteluun, joka tuo valoa arjen ympäristöihin.”  Verstas vastaa Lapin keskussairaalan laajennushankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.  Suunnitelma perustuu 2014-2015 järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen ”ITU”, jonka tekijöinä ovat Verstaan perustajaosakkaat Väinö Nikkilä, Jussi Palva, Riina Palva ja Ilkka Salminen. ITU-hankkeen toteutusvaiheessa pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Ilkka Salminen ja projektipäällikkönä arkkitehti Pasi Piironen.  Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on luoda helposti lähestyttävä sairaalakampus, joka tukee aktiivista kuntoutumista. Arkkitehtuuri viestii inhimillisyydestä sekä potilaslähtöisyydestä ja luo mielikuvia Lapin luonnosta. Materiaaleilla, tilaratkaisuilla ja luonnonvalolla luodaan viihtyisää, paranemista tukevaa ympäristöä sekä potilaille että henkilökunnalle.

Verstas Arkkitehdit Oy

on Väinö Nikkilän, Jussi Palvan, Riina Palvan ja Ilkka Salmisen 2004 perustama arkkitehtitoimisto. Valtakunnallisesti toimiva 35-henkinen asiantuntijatiimimme on erikoistunut kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti vaativien kohteiden suunnitteluun.

Verstas Arkkitehdit Oy:lle myönnettiin arkkitehtuurin valtionpalkinto 2015 osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen arkkitehtuurin kärjessä. Palkinnon perusteluissa todettiin, että ”Verstaan arkkitehtuuri on uutta luovaa, mutta pohjaa suomalaisen arkkitehtuurin parhaisiin menestystekijöihin, eläytyvään ja humaaniin suunnitteluun, joka tuo valoa arjen ympäristöihin.”

Verstas vastaa Lapin keskussairaalan laajennushankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

Suunnitelma perustuu 2014-2015 järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen ”ITU”, jonka tekijöinä ovat Verstaan perustajaosakkaat Väinö Nikkilä, Jussi Palva, Riina Palva ja Ilkka Salminen. ITU-hankkeen toteutusvaiheessa pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Ilkka Salminen ja projektipäällikkönä arkkitehti Pasi Piironen.

Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on luoda helposti lähestyttävä sairaalakampus, joka tukee aktiivista kuntoutumista. Arkkitehtuuri viestii inhimillisyydestä sekä potilaslähtöisyydestä ja luo mielikuvia Lapin luonnosta. Materiaaleilla, tilaratkaisuilla ja luonnonvalolla luodaan viihtyisää, paranemista tukevaa ympäristöä sekä potilaille että henkilökunnalle.


Ryhmä Kuru


YIT


 

ARE