Posts in BLOGI
Sähköpyörä - työmatkojen keventävä kumppani

“Niin, rakennustyömaat, olivatpa ne sitten liikenneväylillä tai vaikkapa sairaala-alueella, aiheuttavat väistämättä poikkeustilanteita. Toisaalta poikkeustilanne pakottaa uudelleen orientoitumiseen ja luo siten myös hedelmällisen maaperän kehitysideoille. Joskus ei-toivottukin muutos tuo mukanaan jotain niin hyvää, ettei vanhaa enää kaipaakaan. Hei muuten, olikohan vaihtoyhteydestä myöhästelevä bussikuski sähköpyörän hankintajuonessa mukana!?”

Read More
Arkkitehdin ajatuksia - Millainen on tulevaisuuden sairaala?

“Arkkitehtuurikilpailun voittaneen suunnitelmamme nimimerkki oli ITU. Emme tuolloin kuitenkaan arvanneet, että siitä tulisi koko laajennushankkeen päätavoitetta kuvaava kirjainyhdistelmä. Inhimillinen tehokkuus on tavoite, jonka saavuttamiseksi on motivoivaa tehdä töitä.”

Read More
Kun työmatkasta tulikin vahingossa rento kokemus

Pian havahdun. Tajuan, ettei minun tarvitse välttämättä kulkea enää töihin omalla autollani laisinkaan. Tämä luonnollisesti edellyttää tiettyjen asioiden uudelleen järjestelyä, kuten omien aikataulujeni sovittamista bussiaikatauluihin, lasten vientiä tarhaan aamulla pyörällä tai kävellen sekä polkupyöräilyä töihin

Read More
Lääkäristä rakennusinsinööriksi – miten tässä nyt näin kävi?

Siinä sitten yötä myöten mietin että miten ihmeessä olen tällaisessa tilanteessa, jossa luovun kliinisestä työstä ja siirryn kokonaan johtamis- ja suunnittelutehtäviin? Eihän tässä näin pitänyt käydä! En minä tätä varten vuosikausia opiskellut lääketiedettä ja suorittanut erikoistumisopintoja vielä sen päälle. Enhän minä edes ymmärrä rakentamisesta yhtään mitään!

Read More
Lääkehuollon automaatio tulevaisuuden työjuhdaksi

Uudistetuissa sairaala-apteekeissa lääkehuoltoa on tehostettu automaation avulla. Yksinkertaisia toistuvia työvaiheita on siirretty automaattien tehtäviksi. Automaatit selviytyvät niistä nopeammin ja virheettömämmin kuin ihmiset. Tällöin osastot saavat tilaamansa lääkkeet entistä varmemmin ajatuksella – oikea lääke oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Read More