Yhteinen vastuu

Lapin keskussairaalan laajennus toteutetaan allianssina

Allianssi on rakentamisen yhteistoiminnallinen urakkamuoto, jossa vastuu suunnitelmista, rakentamisesta, aikataulusta, kustannuksista, laadusta sekä riskeistä on allianssiosapuolille yhteinen. 

ITU-hankkeessa sairaanhoitopiiri, arkkitehti, suunnittelijat sekä urakoitsijat jakavat siis hankkeen riskit sekä päätöksenteon yhteisesti - projektin parhaaksi. Jos projekti onnistuu, kaikki hyötyvät. Jos projekti epäonnistuu, kaikki kärsivät sen rahoissaan.

ITU on Lapin ensimmäinen allianssina toteutettava hanke. Allianssisopimus allianssin kehitysvaiheesta allekirjoitettiin joulukuussa 2018.

Allianssin tasaveroisina jäseninä

ovat Lapin sairaanhoitopiirin lisäksi Verstas Arkkitehdit, Granlund, Geobotnia, WSP, L2 Paloturvallisuus Oy, YIT ja Are.

Allianssin ylin päättävä elin on allianssin johtoryhmä, jossa LSHP:llä on kaksi edustajaa ja lisäksi käyttäjien edustaja. LSHP:n edustajia ovat sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela, projektinjohtaja Janne Keskinarkaus ja käyttäjien edustajana tulosaluejohtaja Katja Hämeenoja.

ALLIAnssin Yhteinen tavoite kiteytettynä

on rakentaa lappilaisille sairaala, jossa on joustavat ja tarkoituksenmukaiset tilat vaikuttavalle hoidolle ja hyvälle asiakaspalvelulle.